fbpx

E vară iar? 5 alimente ușoare pentru o dietă sănătoasă

Primăvara a dat skip anului 2019 și vara te-a luat acum prin surprindere?

Nu lăsa astfel de surprize să îți afecteze dieta!

Profită de toată mâncarea delicioasă și super sănătoasă pe care o ai la dispoziție primăvara, vara și pe tot timpul anului!

Sănătatea nu ia niciodată pauze!

Iar dacă tot ne aflăm la începutul verii, trebuie să știi cum să-ți păstrezi energia și pofta de viață în lunile ce urmează. Astfel, ți-am pregătit o listă cu alimente numai bune de savurat vara, care îți oferă vitaminele și doza de calciu necesare în acest anotimp. Nu uita să te hidratezi suficient cu apă și sucuri naturale!

 

  • Brânza feta

Este săracă în grăsimi și calorii, însă nu și în calciu, vitamina B și fosfor!

Fiindcă acest tip de brânză este făcut din laptele oilor și ale caprelor crescute cu iarbă adevărată, poți avea încredere că ceea ce mănânci este gustos și potrivit unei diete echilibrate. Alege-o de câte ori ai ocazia, în detrimentul altor tipuri de brânză care nu doar că sunt mult mai grase, dar conțin semnificativ mai puțini nutrienți.  Găsești brânza feta în meniurile noastre vegetariene, dar și în Royal Cheesy, pregătit cu carne Halal de pui, curcan și vită.

branza-feta

 

  • Legumele proaspete

Credem că știi deja câte vitamine (în special A și C) conțin, cât de bogate în potasiu și fibre sunt, dar și cât de generoase la gust sunt legumele proaspete, nepregătite în ulei. Potasiul, regăsit, de exemplu, în morcovi, contribuie la o circulație bună a sângelui, în timp ce fibrele îmbunătățesc digestia și sunt sățioase. Vinetele, pe de altă parte, pe care le găsești și în meniurile tale preferate de la King Rolls, sunt bogate în antioxidanți.

Am putea continua lista de legume pe care îți recomandăm să le incluzi în dieta de vară, însă nu vrem să te plictisim cu denumiri și cantități de nutrienți pe care nu le vei reține. Esențial este să mănânci 5 fructe și legume zilnic, cât mai variat colorate, ca să asiguri energia și sănătatea organismului tău și ca să treci mai ușor prin vară.

legume-proaspete

 

  • Varza/salata

Dintre toate legumele, am ales să îți recomandăm, în mod deosebit, varza și salata. Ambele sunt extrem de hidratante și sărace în calorii, deci reprezintă cea mai bună alegere pe timpul verii, când vrei să te împrospătezi rapid. Noi folosim salata iceberg și varza roșie în meniuri, aceasta din urmă fiind un aliat al sistemului imunitar și un prieten al văzului, al oaselor și al creierului tău. În plus, varza roșie contribuie la prevenirea pe cale naturală a mai multor boli, ceea ce vine, desigur, în completarea gustului deosebit și fresh pe care îl oferă meniurilor. Ia un King Rolls și savurează fiecare bucățică de sănătate vara aceasta!

 

  • Orezul

Este un carbohidrat, însă unul sănătos, dacă este consumat responsabil și pregătit în combinații delicioase și hrănitoare. O porție de orez îți oferă boost-ul de energie de care ai nevoie în fiecare zi, iar creierul tău va beneficia, la rândul său, de acest stimulent.

Știm cât e de greu să stai la birou, să dai scroll printre pozele colegilor plecați în concediu și să te concentrezi, în continuare, la muncă! Dar îți pregătim rapid un Rice Box care să-ți stimuleze sistemul nervos și să-ți mențină inima sănătoasă și pregătită de orice (căci te așteaptă o vară plină de aventuri, if you know what we mean!).

Pentru vegetarieni și vegani, orezul este cu atât mai sănătos, cu cât reprezintă o sursă importantă, deși modestă, de proteine. Așadar, te poți baza oricând pe o porție de orez (în cantități moderate) vara aceasta!

 

  • Supa cremă de legume

Ți-am spus mai sus despre cât de important este să mănânci legume proaspete, negătite, însă nu am spus, nicidecum, că supa nu-i bună, așa-i? Din contră, aceasta este binevenită, chiar și pe timpul verii, fiindcă oferă organismului fluidele de care are nevoie pentru a se hrăni și pentru a conferi luminozitate pielii și energie întregului corp. Spre deosebire de alte forme în care pot fi servite legumele, modul de preparare al supelor păstrează cea mai mare parte din valorile nutriționale ale vegetalelor. Poți opta pentru orice fel de supă cremă, iar la noi găsești variante delicioase de luni până vineri, incluse în meniul de prânz. Nu mai ai nicio scuză pentru a nu gusta un bol de sănătate!

supa-crema

 

Este simplu să-ți intri în formă pe timpul verii, dar și mai simplu va fi să îți menții obiceiurile sănătoase pe tot timpul anului.

De ce?

Fiindcă aceste alimente sunt la îndemâna oricui, sunt gustoase și pot fi găsite în combinații super delicioase la King Rolls, în fiecare zi.

Leave a Comment

meniu-sanatos-king-rolls